26 okt 2020

Radiospot als sensibilisering voor stijgend aantal besmettingen

Corona slaat genadeloos om zich heen, ook in Geraardsbergen. Zaterdag werden 26 positieve tests afgenomen. Daardoor komt het reproductiegetal binnen Geraardsbergen op 3 te liggen. Dat betekent dat elke besmette persoon op zijn of haar beurt drie anderen besmet.

Burgemeester Guido De Padt stelt vast dat het coronavirus het tijdens de periode van 16-22 oktober vooral op volwassenen tussen 18 en 50 jaar heeft gemunt: van alle besmettingen (142 in totaal) komt 66% uit deze categorie. We merken dat vrouwen (56%) iets hoger scoren dan mannen (44%).

De burgemeester van Geraardsbergen Guido De Padt.

We stellen vast dat het overal de slechte weg opgaat. En omdat alle beetjes helpen, heeft ons bestuur een radiospot laten maken die op de vrije radio’s wordt afgespeeld. Daarin doen we de zoveelste maal een oproep om de federale voorschriften nauwgezet na te leven. De spot maakt deel uit van een breder sensibiliseringsplan op maat van de verschillende doelgroepen in onze stad“, aldus De Padt.

De radiospot kan je de komende weken op alle vrije lokale radio’s horen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background