15 aug 2010

Radioamateurs behalen eerste plaats

Het gaat goed met de radioamateurs uit Geraardsbergen, Ninove en Galmaarden.

Op nationaal vlak behaalden ze de eerste plaats voor wereldwijde communicatie in de oervorm van de radiocommunicatie, CW of Morse. Een puike prestatie voor de radioamateurs uit de regio.

Als je hen aan het werk wil zien kan je in het weekend van 4 en 5 september boven op de Bosberg, op de grens van Galmaarden en Geraardsbergen, terecht voor hun jaarlijkse Velddag. In een minimum van tijd stellen ze een compleet radioamateur station op met zelfgebouwde antennes en eigen stroomvoorziening. Aan de hand van een elektrische verlengdraad vervaardigen ze een antenne. Met de oefening willen ze in geval van catastrofes, wanneer alle communicatie is uitgevallen, er voor zorgen dat radioverbindingen mogelijk blijven. Ondermeer met de tsunami in Azië, de aardbeving in Haïti en recent de overstromingen in Pakistan en India functioneert de moderne hedendaagse communicatie niet meer. Ook tijdens de Love Parade in Duisburg viel alle telecommunicatie uit door overbelasting. Radioamateurs kunnen door inzet van hun apparatuur de eerste cruciale reddingsoperaties op gang brengen en daardoor heel wat mensenlevens redden.

Wie belangstelling heeft voor deze boeiende hobby kan van zaterdag 4 september om 15 uur tot zondag 5 september om 15 uur doorlopend een kijkje komen nemen boven de Bosberg. Dit rechtover camping Raspaillebos.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background