7 mei 2010

“Vuilbakken moeten meer geledigd worden”

N-VA Geraardsbergen wil dat de stad meer inspanningen levert om vuilnisbakken in Overboelare geregeld te ledigen.

Zowel aan de Majoor Van Lierdebrug als rond de Sint-Aldegondekerk in Overboelare worden de vuilbakken te weinig geledigd.

“Mensen doen vaak niet de moeite om een vuilnisbak op te zoeken om hun afval te deponeren”, zegt Filip D’Hose. “In Overboelare stellen we echter vast dat voorbijgangers wel degelijk de inspanning willen leveren om de vuilnisbakken te gebruiken maar dat ze maar al te vaak geconfronteerd worden met overvolle exemplaren.”

Volgens D’Hose  geeft de huidige situatie een slecht beeld van Geraardsbergen als toeristische trekpleister. “Met de verbinding die sinds kort mogelijk is tussen Vlaanderen en Wallonië zal het traject enkel nog meer capaciteit te verwerken krijgen wat nog meer potentieel zwerfvuil met zich meebrengt”, zegt Filip D’Hose van N-VA. “Ik vrees dat het ontbreken van de mogelijkheid om afval te deponeren op termijn een fatalistische en nonchalante houding zal opwekken.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background