29 okt 2010

“Steeds meer ouderen zorgt voor grote uitdaging”

Geraardsbergen telt steeds meer oudere inwoners. Dat blijkt uit een onderzoek van Dexia.

Geraardsbergen telt vandaag ruim 32.000 inwoners. Toch daalde het aantal jongeren tussen 15 en 39 jaar met 10,5 procent op 10 jaar tijd. Er kwamen wel heel wat oudere inwoners bij met een stijging van ruim 15 procent in de doelgroep 40 plussers en zelfs 29 procent meer 80-plussers.

Deze trend zal zich volgens het onderzoek blijven voorzetten wat tegen de trend in is tegenover de rest van de provincie Oost-Vlaanderen.

Volgens OCMW-voorzitter Guido De Padt staat Geraardsbergen een grote uitdaging te wachten. De vergrijzing en migratie, gekoppeld aan een gemiddeld laag inkomen en beperkte industrie, zullen voor minder inkomsten zorgen aan de stadkas. Toch zal het volgens De Padt nodig zijn dat er extra wordt geïnvesteerd in faciliteiten voor ouderen. Daarbij sluit hij en al dan niet gedeeltelijke privatisering van bepaalde diensten niet uit. “Indien de privé sector dezelfde dienstverlening op een sociaal verantwoorde en neutrale manier kan aanbieden, mogen wij geen schrik hebben om daar over na te denken”, aldus De Padt. “Want op die manier wordt er financiële ruimte gecreëerd voor het stadsbestuur om de sociaal-economische aantrekkingskracht van onze stad aan te wakkeren.” De Padt verwijst in dat verband naar de samenwerking die in het verleden werd opgezet met een privaat kinderdagverblijf, waardoor op vrij korte termijn 24 bijkomende bedden werden gecreëerd in Onkerzele. Daarnaast komen er nog 25 extra bedden op de site van de Maretak.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background