30 dec 2010

“Sneller zout bestellen en betalen”

De stad Geraardsbergen moet sneller offertes aanvragen voor het leveren van zout en zijn facturen stipter betalen. Dat zegt gemeenteraadslid David Larmuseau (CD&V). “Op de gemeenteraad van december moest de bevoegde schepen toegeven dat bij een offerteaanvraag in oktober, bij ruim 10 leveranciers, geen enkele kandidaat zich aanmeldde. Wellicht kwam deze offerteaanvraag voor een aantal onder hen te laat. Misschien in de toekomst deze offerteaanvraag best al voor mei aanvragen of net zoals de stad Ronse het zout zelf gaan afhalen in de haven van Gent. Ook het tijdig betalen van de facturen kan problemen in de toekomst vermijden. Helaas is al vastgesteld dat diverse facturen in het verleden niet altijd even stipt gebeurde en dit verklaart misschien ook voor een deel de beperkte interesse van leveranciers”, zegt Larmuseau.

Het gemeenteraadslid vindt het excuus dat Geraardsbergen een lange afstand gemeentewegen heeft te zwak: “Het zou eigenlijk een argument moeten zijn om de opslagcapaciteit van strooizout te verhogen zodat preventief meer strooizout kan worden opgeslagen. Misschien is hiervoor nog voldoende ruimte achter de vernieuwde gebouwen voor de groendienst in Idegem?”

“Ook het gebruik van alternatief strooisel zoals zand en kasseischilfers mogen, ondanks de kostprijs van een extra reiningsbeurt van de rioleringsstelsels, geen excuus zijn om de veiligheid op de weg te waarborgen”, vindt Larmuseau.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background