18 jul 2018

Pseudovogelpest ontdekt

Slecht nieuws voor pluimveehouders!

In Ninove is de pseudovogelpest ontdekt, ook wel de ziekte van Newcastle genoemd. Het virus is zeer besmettelijk en kan alle soorten pluimvee treffen. Voor ons als mens is er geen gevaar. In Ninove is de ziekte ontdekt bij hobbyhouders van sierpluimvee op het bedrijventerrein in de Kapittelstraat in Appelterre-Eichem. Rond hun vee is een beschermingsgebied afgebakend in een straal van 500 meter. Ze moeten hun dieren laten vaccineren en mogen ze niet vervoeren.

Binnen dit beschermingsgebied moet iedere houder van duiven en pluimvee aangifte doen bij de stad Ninove. Alle huizen binnen dit gebied ontvangen daarom een brief in de bus met een inventarisatieformulier. Na de inventaris moeten de dieren gevaccineerd worden. De stad heeft daarvoor een dierenarts aangesteld en zal de kosten dragen.

 

Daarnaast blijft de eerder ingestelde toezichtszone gelden. In Haaltert werd op 4 juli al de ziekte van Newcastle vastgesteld op een professionele pluimveehouderij. Rond deze haard heeft het FAVV een toezichtsgebied ingesteld met een straal van 10 km; het stadscentrum en een aantal deelgemeenten van Ninove bevinden zich binnen deze zone.

Om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan, wordt ‘vinkenzetting’ tijdelijk niet meer toegelaten in Ninove. 

Meer info: ninove.be/ziekte-newcastle

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background