10 nov 2015

Gouverneur bezocht Geraardsbergen

Maandagavond bracht gouverneur Jan Briers en gedeputeerde Hilde Bruggeman, een werkbezoek aan Geraardsbergen.

Op initiatief van de gouverneur van Oost-Vlaanderen Jan Briers, werd in 2013 van start gegaan met een ‘Ronde van Oost-Vlaanderen’. De bedoeling is om hiermee te polsen wat er leeft in de gemeenten. Maandagavond was hij te gast in Geraardsbergen.

De belangrijkste punten die aan bod kwamen op deze werkvergadering waren onder andere de overstromingsproblematiek in de Denderstreek, de uitbreiding van de sociale verhuurkantoren in onze regio, en wat de impact zou zijn van het afslanken van de provincies op het Provinciaal domein De Gavers.

“Rekening houdend met de klimaatverandering kan het er op termijn toe leiden dat het weer diverser en woester zal worden, en overstromingen bij wijze van spreken niet meer gaan tegen te houden zijn. Dus laat er ons naar streven om mensen in overstromingsgebieden niet zomaar te gaan onteigenen, zonder eerst de nodige inspanningen te leveren” zegt burgemeester De Padt.  

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background