9 jan 2019

Protestwake gaat installatie Geraardsbergse gemeenteraad vooraf

Geraardsbergse gemeenteraadsleden zweren trouw aan mandaat.

Ook in Geraardsbergen hebben dinsdagavond de nieuwe gemeenteraadsleden de eed afgelegd. Open VLD en CD&V vormen een meerderheid onder leiding van burgemeester Guido De Padt. De bevoegdheden van het stadsbestuur kon je eerder al vernemen via radiomig.be

Gemeenteraadsleden meerderheid

OpenVld: Freddy Galle, Sarah De Backer, Rurik Van Landuyt, Godelieve Dauw, Stephan De Prez, Manu De Backer en Jimmy Colman Villamayor

Cd&v: Karla Bronselaer, Jef Van der Mynsbrugge, Johan Quintelier, Paul Pardon en Herman D’Hondt.

Rudy Fréderic is de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter. Hij volgt zijn voorganger Johan Vanden Herrewegen op.

Gemeenteraadsleden oppositie

Sp.a: Patrick De Bodt, Geert De Chou, Emma Van der Maelen en Bram De Geeter

N-VA: Sarah-Amilia Derijst en Ilse Roggeman

Vlaams Belang: Hans De Gent en Alexandra Remory

Het Alternatief: Paul Deprez en Stephan Bourlau

Tevens werden 14 nieuwe politieraadsleden binnen de politiezone Geraardsbergen-Lierde verkozen.

Verrassend was de blanco stem van Paul Deprez van Het Alternatief. Die zorgde dat niet partijgenoot Bourlau in de raad terecht kwam, maar wel Vlaams Belang’er Hans De Gent. Bourlau spreekt van hoogverraad en start maandag hoogst waarschijnlijk de procedure om Deprez uit de partij te zetten, na het bijeen roepen van het partijbestuur.

Ook de raad voor maatschappelijk welzijn werd geopend, en het vast bureau Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst samengesteld. Naast voorzitter David Larmuseau maken hier nog 8 leden deel van uit. (Dirk Van Der Maelen, Filip Schotte, Emmanuel Lion, Edwine Willekens, Alexandra Remory, Reza Mohammadi (tot en met 31/12/2021), Saskia Monseur en Stefaan Premereur.)

Emma Van der Maelen (Sp.a) vroeg bij hoogdringendheid  een bijkomende vergadering omtrent de plannen tot stopzetting van de materniteit van het ASZ.

Voor de start van de gemeenteraad hield een delegatie van de PVDA een korte protestactie aan de trappen van het stadhuis.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background