7 nov 2009

Protest tegen nieuwe discotheek

Inwoners uit Ophasselt zijn niet te spreken over de mogelijke komst van een discotheek in hun gemeente. Een aannemer heeft plannen om de voormalige fabrieksgebouwen van Nanouk in de Tempelstraat om te bouwen tot een discotheek voor 1000 bezoekers. De omwonenden hebben zich verenigd in een buurtcomité. Dat moet er voor zorgen dat er verzet wordt aangetekend tegen de plannen.

“De opkomst voor de bewonersvergadering sprak voor zich: ruim 60 personen kwamen hun ongerustheid en woede uiten tegen het project!”, zegt Steven De Boe. “Het werd dan ook een zeer productieve avond. Ideeën werden uitgewisseld, argumenten tegen de discotheek werden besproken en genoteerd. Eén ding staat als een paal boven water: niemand ziet de komst van de discotheek zitten. Er konden dan ook heel wat concrete argumenten aangehaald worden tegen de komst van de discotheek. De handen werden in elkaar geslagen en er werd een buurtcomité opgericht om het verzet in goede banen te leiden.”

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background