31 mrt 2010

Protest tegen nieuw rusthuis in Lierde

Buurtbewoners van de Tempel en Kartuizerstraat in Sint-Maria-Lierde zien de komst van een nieuw rusthuis in hun straat niet zitten.

Het nieuwe rusthuis is een initiatief van dokter Denis Piens uit Lierde. Met de bouw wil hij er voor zorgen dat Lierde zijn eigen rusthuis krijgt. Het gebouw zal drie verdiepingen tellen en plaats bieden voor 91 bedden. Zo’n 40 mensen zullen er aan de slag kunnen.

Maar de buurtbewoners zien de komst van het rusthuis niet zitten. Zij vrezen dat de capaciteit van het rusthuis te groot zal zijn, en maken zich zorgen over de rust in hun straat. “Wij betreuren het dat er geen informatievergadering kwam vanuit de gemeente of de bouwheer”, zegt buurtbewoner Davy Van Damme. “De naastliggende Kartuizersite werd door de gemeente erkend als stiltegebied. Dat strookt niet met de werking van een rusthuis”, vindt Van Damme.

Buurtbewoners die bezwaar hebben tegen het nieuwe rusthuis kunnen nog tot en met 5 april een bezwaarschrift indienen op het gemeentehuis van Galmaarden. Intekenen op het algemene bezwaarschrift kan nog tot en met vrijdag via 0476 69 41 09.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background