29 sep 2008

Protest tegen komst koningspaar

Donderdag aanstaande brengt het koningspaar van België een bezoek aan Geraardsbergen.

Niet iedereen is daar even tevreden over. Zo laat OCMW-raadslid Julien Borremans (N-Va) weten verstek te geven. Hij vindt het misplaats dat enkel de mooie en betere plaatsen in Geraardsbergen worden bezocht, ondertussen de stad wordt geconfronteerd met sterke kansarmoede. Ook de vier gemeenteraadsleden en het ocmw-raadslid van het Vlaams Belang geven verstek. “Het Vlaams Belang gaat meer dan ooit voor een onafhankelijk Vlaanderen zonder konginshuis,” aldus Bourlau Stéphan voorzitter Vlaams Belang.

Wie wel aanwezig zal zijn is de rechts-radicale actiegroep ‘Voorpost’. Zij demonstreert voor het vestigen van een onafhankelijke republiek Vlaanderen.

Voor wie het vorstenpaar wel wil bewonderen, hieronder het programma:
Het vorstenpaar wordt ontvangen op het stadhuis en zal de bevolking begroeten tijdens een wandeling op de Markt (van 11 uur tot 11u30). Nadien bezoekt de koning de firma New Line Company, terwijl de koningin een bezoek brengt aan het natuur- en milieueducatief centrum De Helix. De voormiddag wordt afgesloten in de abdijsite waar de vorsten een receptie aangeboden wordt.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background