25 jun 2004

Protest tegen het afsluiten buurtweg

De 76-jarige landbouwer Etienne Steenhoudt staat niet alleen met zijn protest tegen het afsluiten van het veldbaantje aan de Benedenstraat te Zandbergen, hij verzamelde reeds meer dan 100 handtekeningen van buurtbewoners die tegen het afsluiten zijn van de buurtweg.

De buurt reageert nogal verontwaardigd op het afsluiten van het weggetje.
Vele omwonenden gebruikten het baantje voor hun dagelijkse wandeling met de hond, het baantje vormt een verbinding met de wat hoger gelegen Middenstraat, en kinderen gingen er fietsen en spelen.
Voor boer Etienne is het de ideale verbindingsweg om zijn koeien naar zijn weide te brengen. Het baantje maakte deel uit van een door de stad Geraardsbergen en BLOSO erkend traject voor mountainbikers.

Het veldbaantje is nu reeds een maand afgesloten en het is nu afwachten tot de maand september op de uitspraak van de vrederechter. Zolang blijft het afgesloten. De wandelaars een fietsers zullen tijdelijk een ander traject moeten verleggen.

Groen! Geraardsbergen wil het stadsbestuur er attent opmaken dat het afsluiten van voetwegen de veiligheid van de zwakke weggebruikers niet bevordert en dat op deze manier steeds meer recreatieve en toeristische troeven voor Geraardsbergen en deelgemeenten verdwijnen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Diefstallen


Vorige bericht

Stormschade


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background