16 sep 2008

Problemen honderdcentrale blijven

De dienstverlening van de hulpdiensten blijft een probleem in Galmaarden. Wanneer inwoners uit de gemeente de hulpdiensten bellen blijken ze geregeld bij de verkeerde centrale terecht te komen. Soms worden dan de hulpdiensten van Edingen gestuurd, terwijl deze van Geraardsbergen vaak veel sneller ter plaatse kunnen zijn.

Eind augustus moest een vrouw, die op de Bosberg van haar fiets was gevallen, 35 minuten wachten op de MUG. Een chauffeur die de 100 had gebeld kreeg te horen dat de dienst de Bosberg niet kende. Bij een tweede oproep kwam de chauffeur terecht bij een Franstalige die meldde dat hij niet bevoegd was voor het gebied. Bij een derde oproep wou de centrale de MUG van Aalst sturen, ondanks deze van Geraardsbergen veel sneller ter plaatse kan zijn.

Voor burgemeester Pierre Deneyer is dit alweer een kaakslag. Hij heeft opnieuw klacht ingediend bij de minister van Binnanlandse zaken. Daarnaast werd ook een brief gestuurd naar de gouverneurs van de provincie Oost-Vlaanderen en deze van Vlaams Brabant. “Hier moet dringend een oplossing voor komen, anders loopt het slecht af.” zegt Deneyer dinsdag in ons radionieuws.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background