14 jun 2017

Prins Laurent te gast in Pollare

Woensdagnamiddag was prins Laurent op bezoek bij de Ark van Pollare.

De Ark van Pollare, een asiel voor weide en neerhofdieren in Pollare, kreeg woensdagnamiddag bezoek van prins Laurent. De Ark werkt voornamelijk met vrijwilligers, maar ook jongeren die een werkstraf krijgen opgelegd of psychische problemen hebben steken er vaak een handje toe. De Ark vangt voornamelijk verwaarloosde dieren op die in beslag zijn genomen.

De Ark moet het echter redden met een jaarlijkse subsidie van 1000 euro die ze van de stad Ninove krijgen, dat is volgens oprichter Hans Lenvain net genoeg om de dieren 3 weken te voederen tijdens de winter. Na overleg met schepen van dierenwelzijn Katie Coppens, zouden deze jaarlijkse subsidies worden opgetrokken naar 5000 euro. “Twee jaar geleden werden de huidige subsidies ingevoerd en nu hebben we ingezien dat dit veel te weinig is. Dus hebben wij met het college afgesproken om de subsidies op te trekken.” aldus Coppens. “Deze kunnen dan eventueel ook stelselmatig worden verhoogd.”

De prins is zelf zeer begaan met het welzijn van dieren, en hij is heel duidelijk in zijn bezorgdheid. “De kosten die het verzorgen van de verwaarloosde dieren met zich meebrengen zijn enorm. Eigenlijk zou er bij de bevoegde instanties moeten worden aangeklopt, zowel op provinciaal gebied als bij het Vlaams gewest. Het doet mij trouwens deugd om mensen te ontmoeten die zo begaan zijn met het lot van de dieren, zelf kom ik daar zelf steeds sterker uit want u geeft ook anderen de moed om zich zo verder in te zetten.” zegt prins Laurent.

Hans Lenvain was zelf ook zeer tevreden met het bezoek van de prins. “We zijn uiteraard bijzonder blij dat de prins is langsgekomen. Prins Laurent die persoonlijk het werk komt bezoeken… het ‘kindje’ dat je aan het opkweken bent, dat is uiteraard fantastisch. Het is heel leuk dat je die erkenning krijgt” zegt Lenvain. “Ik heb de indruk dat de prins ons werk zeker kon waarderen, vooral de combinatie van het opvangen van dieren, en de jongeren die problemen hebben die hier komen helpen.”

“Dat is iets waar wij zelf al jaren zelf van overtuigd waren, maar het is natuurlijk heel tof dat de prins dit meteen opmerkte. We hopen uiteraard ook dat we in de toekomst nog kunnen rekenen  op verdere steun op provinciaal vlak, dat zou een grote hulp zijn. Het is zoals de prins zelf vertelde, als je één leerling kunt overtuigen om voor zijn diploma te gaan en zich niet met criminele feiten bezig te houden dan zou het toch leuk zijn dat daar wat extra financiële steun zou tegenover staan” aldus Lenvain.

 

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background