12 mrt 2010

Praatcafé-dementie uit de startblokken

Dementie is een problematiek die Geraardsbergs OCMW-voorzitter Guido De Padt nauw aan het hart ligt. De organisatie van een praatcafé-dementie en de gespecialiseerde opvang voor jong-dementerenden in Geraardsbergen staan hoog op zijn prioriteitenlijst en krijgen concrete vorm. Vorige week ging het eerste praatcafé-dementie in de Maretak te Geraardsbergen van start. Verschillende organisaties hebben daarvoor de handen in elkaar geslagen.

Het praatcafé-dementie zal vier maal per jaar georganiseerd worden voor personen met dementie en/of familieleden en mantelzorgers. In het café, dat in feite gewone een ontmoetingsplaats is, zal telkens een deskundige komen praten over thema’s rond dementie. De aanwezigen kunnen er terecht met vragen en om ervaringen uitwisselen.

“In België is er een dringende nood aan professionele opvang en begeleiding van jong dementerenden. Momenteel worden jonge dementen (-65 jaar) ofwel thuis opgevangen ofwel in een rusthuis, waar ze helemaal niet thuishoren”, vindt Guido De Padt. Hij pleit daarom voor de oprichting van een gespecialiseerd multidisciplinair medisch centrum, geïntegreerd binnen de bestaande ASZ-structuur, en gehuisvest in het binnenkort leegkomende gebouw ‘Verhaeghe’ te Geraardsbergen.

 

Het volgende dementiecafé vindt plaats op woensdag 5 mei om 19u30. Je leest er over in onze agenda.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background