16 mrt 2010

Postbodes verhuizen naar Herne

Vanaf juni moeten de postbodes van Galmaarden naar het kantoor van Herne verhuizen.

De fusie van de postkantoren van Galmaarden, Herne, Lennik en Gooik komt er daarmee sneller dan verwacht. Alle postbodes uit Galmaarden zullen daardoor hun vast startpunt in Herne hebben.

 

Burgemeester Pierre Deneyer uit Galmaarden liet al eerder zijn ongenoegen blijken. In een brief naar gedelegeerd bestuurder Johnny Thijs wijst Deneyer erop dat er in Herne te weinig plaats is om de werkposten van Galmaarden te installeren. “In het verleden is reeds meermaals bewezen dat, wanneer de druk erg hoog is, de reorganisatie gewoonlijk niet logisch in mekaar steekt”, zegt Deneyer. “Het grondgebied van Herne, Herfelingen, Sint-Pieters-Kapelle en Bever, raakt aan het grondgebied van Galmaarden, maar er zijn veel afgelegen domeinen, die uiteraard ook hun post moeten krijgen. Het is een vrij ingewikkelde materie. Daarenboven is Bever nog een faciliteitengemeente. Deze reorganisatie optimaal uitwerken, vraagt tijd, veel tijd.”

Deneyer vreest dat eens de postbodes uit het postkantoor van Galmaarden verdwijnen, ook de diensten moeten verdwijnen. Daardoor zou het postkantoor volledig verdwijnen in Galmaarden.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background