15 okt 2015

Postbodes gaan geen bejaarden bezoeken

Postbodes kunnen tijdens hun ronde bejaarden in Geraardsbergen bezoeken. Dat stelt Dirk Van der Maelen voor. 

Als het van OCMW-raadslid Dirk Van der Maelen (SP.a) afhangt krijgt de postbode er binnenkort een extra taak bij. “De postbode krijgt zijn sociale functie terug door het bezoeken van 80-plussers. Bedoeling is korte bezoeken van maximaal 6 minuten in te lassen. Daarbij kan de postbode de bejaarde enkele vragen stellen, waarbij hij peilt naar de leefomstandigheden van de bejaarde. Een project dat al succesvol loopt in Oostende”, aldus Van der Maelen.

Het OCMW-bestuur van Geraardsbergen gaat niet in op de vraag. OCMW-voorzitter David Larmuseau vindt het idee waardevol, maar geeft aan dat er de voorbije jaren al twee bevragingen werden georganiseerd. “We kennen dan ook de behoeften van onze bejaarden. Bovendien speelt het Sociaal Huis aan huis onmiddellijk in op de vragen die leven bij de mensen”, aldus Larmuseau.

Volgens Van der Maelen zijn die studies vaag en moet er naar een individuele benadering gegaan worden. Dat voorstel zou het OCMW 12.000 euro kosten.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background