25 nov 2020

Politiezone Ninove schaft bodycams aan

De politie van Ninove schaft bodycams aan. Vanaf volgend jaar krijgen alle politie-inspecteurs zo’n camera. Dit jaar nog testen ze vier verschillende modellen uit.


Wanneer je in contact komt met de politie wordt je op de hoogte gesteld als de bodycam aan staat. De politie wil op deze manier zowel de burgers als de eigen medewerkers beter beschermen.

“Bodycams zijn een ‘waardevolle toevoeging in de uitoefening van politiewerk’. Uit onderzoeken blijkt dat deze camera’s de-escalerend werken, bovendien kunnen de beelden gebruikt worden als ondersteunend bewijs tegen politiegeweld. Het is ook van belang dat we bij gewelddaden tegen onze politieagenten ons burgerlijke partij stellen en hen bijstaan in de gerechtszaken, zeker wanneer de politieagent gewond geraakte en werk onbekwaam werd. Dit geldt trouwens niet alleen voor onze politie, maar voor alle hulpverleners en sociale diensten”, aldus burgemeester Tania De Jonge.

Burgemeester van Ninove, Tania De Jonge.

Omdat de politie merkt dat er gemakkelijk overgegaan wordt tot het fotograferen of filmen van politieoptreden willen zij mensen herinneren aan de GDPR-wetgeving. Die laat niet toe om gerichte beelden of videopnames te maken van personen zonder hun toestemming.  Dit geldt ook voor het filmen of fotograferen van politiemedewerkers en hun optreden.  Beelden of een video-opname maken van een of meerdere personen met toestemming, waarbij toevallig een politieoptreden op de achtergrond  wordt gefilmd is geen inbreuk.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background