1 feb 2010

Politiek vraagt meer maatregelen rond onveiligheid

Vlaams Belang gemeenteraadslid, Stéphan Bourlau, is de situatie rond de Karmelietenstraat in Geraardsbergen grondig beu.

Zowel vrijdag- als zondagavond werden in de straat twee vrouwen overvallen en beroofd. “Het is duidelijk dat dit een probleembuurt is en ik eis van de burgemeester dringende maatregelen, zodanig dat onze bewoners zich terug veilig kunnen begeven op straat”, zegt Bourlau. “Het is bovendien wraakroepend dat de daders enkele uren na de overval terug vrij rondlopen.”

Burgemeester Freddy De Chou (Sp.a), en verantwoordelijk als schepen van veiligheid, las het voorval maandagochtend in de krant. Hij was echter niet op de hoogte van een tweede overval. De Chou gaat het probleem dinsdag aankaarten op het politiecollege.

Intussen vroeg onze redactie cijfers op van het aantal overvallen in Geraardsbergen. Uit cijfers van de omringende politiezones van Zottegem en Ninove kwamen we te weten dat Zottegem vorig jaar amper soortgelijke criminaliteit kende. In Ninove werden vorig jaar 14 mensen op straat overvallen. Daarbij waren er 4 met een wapen.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background