fbpx
4 Mei 2018

Politie zoekt getuigen tigerkidnapping in Herzele

Drie twintigers worden gezocht.

 

De politie is op zoek naar getuigen van een tigerkidnapping eind vorig jaar in Herzele. Op zaterdagavond 16 december werden de vrouw en haar 2 kinderen door 3 mannen overvallen in haar woning. Nadien werden ze onder bedreiging gevraagd één van de overvallers met de wagen af te zetten in Brussel. De politie heeft beelden verspreid van de 20-jarige daders.

De overval op zaterdag 16 december 2017, omstreeks 17u10, gebeurde toen een mama thuis kwam met haar twee kinderen in de Rosalie Daemstraat in Herzele. Ze gingen binnen via de achterdeur en kwam oog in oog te staan met een man die gewapend was met een handvuurwapen. Op de bewakingsbeelden is te zien dat twee andere kompanen intussen wegvluchten via de voordeur. Ze liepen weg in de richting van de Kouterveldlaan in Herzele.

De dader bedreigde onmiddellijk de vrouw en vroeg naar geld. Het geld uit de portefeuille van de vrouw was niet voldoende en hij eiste meer. Het slachtoffer werd gedwongen naar boven te gaan waar ze nog een som overhandigde. Hij vroeg ook naar juwelen, waarbij de vrouw haar ringen heeft afgedaan.

Vervolgens beval de dader de vrouw en de kinderen plaats te nemen in de wagen. Onder bedreiging verlieten de dader en de 3 slachtoffers de woning om 17u15. De vrouw moest de dader wegbrengen naar Brussel West. Omdat het slachtoffer daar haar weg niet kende stelde ze het Sint-Pietersstation voor in Gent, waar hij in eerste instantie mee instemde.

Kort daarna veranderde hij zijn bestemming naar de Ninoofsesteenweg in Ninove en nadien Molenbeek.

Bovendien werd de vrouw in Haaltert gedwongen te stoppen om geld af te halen, waarbij de dader als gijzelnemer in de wagen bleef zitten met de kinderen van het slachtoffer. Nadien namen ze de E40 in Aalst richting Brussel en kwamen ze via Koekelberg in de Leopold II tunnel terecht . Daar hebben ze  moeten rondrijden. In de Koninginnelaan in BRUSSEL in de directe omgeving van de bushalte “Jules de Trooz” stapte de gijzelnemer omstreeks 18u30 a 18u50 uit de wagen.

Hij stapte weg in onbekende richting.

Uit het onderzoek blijkt dat de 3 daders vermoedelijk met de trein uit Brussel zijn gekomen.

Op bewakingsbeelden is te zien dat ze in het station Brussel – centraal op een trein zijn gestapt richting Herzele. Voor ze op de trein zijn gestapt hangen de 3 verdachten al een tijdje rond in de omgeving van de metro en het centraal station wat er op zou kunnen wijzen dat ze hun weg daar goed kennen en vertrouwd zijn met de omgeving.

  

Beschrijving van de verdachten:

Verdachte 1: is een man van vermoedelijk 18 -25 jaar en van vreemde origine.

Hij heeft een rond gezicht en droeg een blauwe rugzak van vermoedelijk het met “NIKE”

Hij droeg een grijze trui met kap met daarover een grijze jas met kap, een blauwe trainingsbroek met een wit embleem op de rechter zak, zwarte of donkere sportschoenen met achteraan een wit embleem of opschrift.

 

Verdachte 2: is een man van vermoedelijk 18 -25 jaar van vreemde origine. Hij droeg een kleine grijze schoudertas met riem.

Hij heeft donkere doorlopende wenkbrauwen. Hij droeg een blauwe jas met kap, blauwe trainingsbroek met witte doorlopende strepen aan de zijkant en zwarte sportschoenen.

Verdachte 3: Gijzelnemer

Is een man van vermoedelijk 18 -25 jaar oud en van vreemde origine. Hij heeft hoekige kaaklijnen. Hij  droeg die dag een zwarte jas met kap, een zwarte broek met aansluitende boord onderaan en bordeauxkleurige schoenen. Hij had witte oortjes in.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background