4 jan 2017

Politie wil mentaliteitswijziging bij weggebruikers

De politie van Geraardsbergen-Lierde blijft ook de hele maand januari BOB-controles uitvoeren.

Hoe meer bestuurders controles verwachten, hoe minder er betrapt worden op rijden onder invloed.

“Na één maand van BOB-campagnes, reed gemiddeld 5% van de gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. Wij merken dat bij eerder verwachte/aangekondigde controles, zoals voorbije weekend, dit percentage daalt tot 1,5 %. Wij willen dan ook bij alle bestuurders de mentaliteit creëren dat zij altijd aan een controle onderworpen kunnen worden en niet enkel als zij dit verwachten”, aldus korpschef Jurgen De Landsheer.

“Ook in 2017 blijft verkeer een dagdagelijkse prioriteit voor de lokale politie van Geraardsbergen-Lierde. Gezien we vaststellen dat 1 op 3 verkeersongevallen in het weekend te wijten zijn aan overmatig alcoholverbruik, blijkt de aanpak van alcohol achter het stuur een grote noodzaak.”

Dinsdag werd bij controles een wagen in beslag genomen omdat die niet ingeschreven was en geen keuring had. Een bestuurder werd betrapt onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Tijdens de BOB-campagne krijgen de voorbeeldige chauffeurs naast een BOB-sleutelhanger ook een gepersonaliseerd doosje snoepjes.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background