fbpx
22 okt 2019

Politie verhuist naar nieuw gebouw

De lokale politie van Ninove verhuist naar haar nieuwe gebouw aan de Centrumlaan. Door de verhuizing zal de politie woensdag en donderdag niet rechtstreeks bereikbaar zijn. De politiezones van Denderleeuw/Haaltert en Geraardsbergen/Lierde zullen de interventies overnemen. Het noodnummer 101 blijft wel actief.

Eén locatie

Het nieuwe politiehuis is een grote stap voorwaarts voor de politiezone. In de eerste plaats omdat alle medewerkers op één locatie zullen zitten, in plaats van de huidige twee. Dat moet de communicatie tussen de diensten nog een stuk efficiënter maken. Daarnaast is het gebouw een pak beter uitgerust dan het huidige:

Het nieuwe politiehuis telt vijf cellen en negen verhoorlokalen. In het oude commissariaat aan de Onderwijslaan hadden we maar twee lokalen om verdachten te verhoren. Een aantal nieuwe lokalen beschikt bovendien over een aparte ruimte waar de verdachte kan overleggen met zijn advocaat. We beschikken ook over een videoverhoorlokaal voor minderjarigen, met een aangepaste onthaalruimte. Daarnaast zal het politiehuis een crisiscentrum hebben, waar de hulpdiensten en de stad kunnen overleggen als er een gemeentelijk of provinciaal rampenplan wordt afgekondigd.

Philippe De Cock

korpschef

Duurzaamheid

Bij de bouw van het politiehuis stonden niet enkel de efficiëntie en performantie van de politiewerking centraal. Zo beschikt het gebouw onder meer over een groot aantal zonnepanelen. Die worden gebruikt voor de energievoorziening in de lokalen en voor het laden van de pas aangekochte elektrische fietsen.

Vanaf vrijdag kan je de politie van Ninove terug bereiken op het nieuwe nummer 054 312 312.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

Verder lezen

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background