23 mei 2020

Politie rolt internationale drugsbende op

De Federale Gerechtelijke Politie van Oost-Vlaanderen heeft een netwerk van internationale drugssmokkel opgerold. Er werden 6 verdachten aangehouden in België en 3 in Nederland. Bij de huiszoekingen werd meer dan 2 miljoen euro in cash geld aangetroffen, naast juwelen en meer dan 130 voertuigen.

De internationale bende wordt ervan verdacht al meerdere jaren grote hoeveelheden cocaïne in België te importeren vanuit Zuid-Amerika.

Een aantal verdachten verblijven in Nederland, waardoor er meerdere Europese onderzoeksbevelen werden uitgevaardigd.

Dinsdag werden negen huiszoekingen uitgevoerd in België. Dat was het geval in de Wielendaalstraat in Nederbrakel, achter een loods in de Kruisstraat in Deftinge, in de Hasseltsestraat in Ophasselt en op de terreinen van de voormalige fietsenhandel Best Bikes in Steenhuize. Ook in Zulte, Hoogstraten en Meer vonden er onderzoeken plaats. Daarbij werd meer dan 2 miljoen euro in cash geld, 40 auto’s (waaronder luxewagens en oldtimers), 90 motorfietsen (voornamelijk van het merk Ducati), juwelen, diamanten en luxe-uurwerken inbeslaggenomen, alsook enkele andere waardevolle voorwerpen.  

Het voormalige Best Bikes in Steenhuize, één van de locaties waar grondig werd gezocht.

Op drie locaties werden met bijstand van DVI-team (Disaster Victim Identification) van de Federale Politie, Defensie en de Civiele Bescherming meerdere dagen lang grondige doorzoekingen gedaan om verborgen waardevolle voorwerpen te zoeken.

Bij de actie werden in België 6 verdachten en in Nederland 3 verdachten aangehouden. De 6 Belgische verdachten werden voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde geleid die 5 van hen onder aanhoudingsmandaat stelde.

Over de overlevering aan België, van 3 verdachten in Nederland, valt volgende week een beslissing.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background