27 jun 2012

Politie koopt camera voor nummerplaatherkenning

De lokale politie van Geraardsbergen-Lierde gaat hoogtechnologische middelen inzetten tegen criminaliteit.

Dat gebeurt met automatische nummerplaatherkenning. Het systeem werd begin mei getest op 10.000 wagens. Met deze camera is het mogelijk om van elk passerend voertuig een opname te maken en de nummerplaat eruit te filteren. De nummerplaten worden onmiddellijk vergeleken met een databank die samengesteld is uit nummerplaten van bv. gestolen, niet-gekeurde, niet-verzekerde voertuigen en van verdachte voertuigen die betrokken zijn bij één of ander misdrijf. Wanneer het kenteken van een voorbijrijdend voertuig voorkomt in de databank, kan het onmiddellijk onderschept worden. Verder kan de camera ook ingezet worden om een overzicht te maken van alle voertuigen die op een bepaald tijdstip in de buurt van een delict aanwezig waren.

“Het ligt in onze bedoeling om hiermee van start te gaan in september 2012. Er wordt een bedrag van ongeveer 30.000 euro voorzien voor deze mobiele kentekenlezer met drie camera’s. Na een proefperiode kan dan verder beslist worden om op specifieke wegen of plaatsen vaste ANPR-camera’s te plaatsen”, aldus burgemeester Guido De Padt.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background