30 mei 2019

Politie int 6.300 euro aan openstaande boetes

Politiezone Geraardsbergen/Lierde incasseerden maar liefst 6.300 euro aan openstaande boetes.

Het VLABEL en de politiezone Geraardsbergen/Lierde incasseerden maar liefste 6.300 Euro aan openstaande boetes. De verkeersdienst voerde samen met VLABEL op dinsdag 28 mei tussen 8 tot 15 uur een verkeersactie uit op de N495 richting Edingen en op de N42 richting Wetteren. Het voertuig met ANPR scande in totaal 1.669 nummerplaten. Er werden 14 bestuurders uit het verkeer gehaald ingevolge een openstaande schuld van 6.305 euro aan de verkeersbelasting.

1 voertuig werd getakeld omdat de bestuurder de openstaande boete van 1.932 euro niet kon vereffenen. In totaal werden 34 bestuurders onderworpen aan een ademtest. 1 bestuurder blies alarm, waarbij het rijbewijs onmiddelijk werd ingehouden voor 3 uur. 2 personen legden een speekseltest af. 1 persoon bleek onder invloed van verdovende middelen, en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Er werd 1 proces-verbaal opgesteld waarbij de keuring niet in orde bleek te zijn. Het voertuig werd onmiddellijk voorgereden bij SBAT Brakel. Het voertuig werd verboden tot het verkeer.

Tevens werden er 10 onmiddellijke inningen opgesteld voor het gebruik van de gsm achter het stuur, 3 voertuigen waarbij de inschrijving niet in orde was, en 4 voertuigen begingen een overtreding in het kader van BODOC voor buitenlandse voertuigen. Verder werden er 2 processen-verbaal van waarschuwing opgesteld voor kleinere verkeersinbreuken. 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background