24 jan 2018

Politie hield speeddate met je voordeur

Heb jij een brief gekregen van de lokale politie?

De lokale politie van Geraardsbergen-Lierde heeft de voorbije maanden al ruim 240 inwoners bezocht om hen advies te geven in de beveiliging van hun woning. Op die manier wil de politie inbrekers ontmoedigen. 9 vrijwilligers werden opgeleid tot diefstal-preventie-adviseurs. Woensdag werd er een grootschalige controle-actie georganiseerd, waarbij de voordeur van elke woning in een bepaalde gebied één voor één werd gecontroleerd. Met een brief werd elkeen duidelijk gemaakt of zijn of haar woning al dan niet inbraakveilig is.

“Mensen staan er vaak niet bij stil wat ze zelf kunnen doen om hun woning beter te beveiligen. Soms zijn het kleine zaken, die niet veel kosten maar wel een groot verschil kunnen maken. Met deze korte bezoeken schudden we de mensen als het ware wakker” zegt Glenn Panis, DPA-projectcoördinator bij de lokale politie.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background