22 okt 2010

Politie hield grootschalige controles

Donderdagnacht, tussen 19 en 4 uur, hielden de lokale politiezones Geraardsbergen-Lierde en Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem, samen met de federale politie van het gerechtelijke arrondissement Oudenaarde, op verschillende plaatsen controles.

Daarbij werden 216 voertuigen en 44 personen gecontroleerd.

De controles waren gericht op woninginbraken. Met de actie wil de politie het veiligheidsgevoel verhogen en dieven ontmoedigen. Tijdens de controleactie werden folders met concrete preventietips, om inbraken in voertuigen te voorkomen, uitgedeeld.

In de marge van de actie werden diverse processen-verbaal opgesteld voor verkeersgerelateerde overtredingen, alsook zes processen-verbaal voor overmatig alcoholgebruik. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs ingetrokken wegens alcoholmisbruik en één kreeg een proces-verbaal omdat zijn voertuig niet gekeurd was. Er werd ook één proces-verbaal voor drugsbezit opgesteld.

Tijdens de controle bleek dat één persoon geseind stond als op te sporen inzake zedenfeiten en werd er een bevel tot gerechtelijke betekening uitgevoerd.

Tijdens de actie zijn ook drie illegalen aangetroffen. Er werd hiervan een dossier geopend inzake het verblijf en zwartwerk van deze illegalen. Dit wordt verder onderzocht door de federale gerechtelijke politie van Oudenaarde.

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background