19 mrt 2013

Politie heeft voortaan camera met automatische nummerplaatherkenning

De lokale politie van Geraardsbergen/Lierde heeft een nieuw voertuig in dienst genomen.

Met de wagen kunnen automatisch nummerplaten herkend worden. De aankoop komt er na een testproject vorig jaar. De camera op het dak van de wagen leest automatisch de nummerplaat van elk voorbijrijdend voertuig. Aan de hand van een database wordt meteen gecontroleerd of de wagen verzekerd en gekeurd is. Ook geseinde wagens kunnen op die manier sneller gevonden worden. Het nieuwe voertuig geeft de politie tevens de kans om efficiënter en sneller te werken.

Binnen onze regio is de lokale politie de enige die over dit soort systeem beschikt. “Voor onze politiezone heeft een mobiele camera meer zin dan vaste camera’s op bv. de invalswegen”, zegt korpschef Jurgen De Landsheer. “Geraardsbergen en Lierde tellen een massa invalswegen waardoor het niet enkel een dure maar bijna onmogelijke oplossing is door de grote oppervlakte van onze politiezone.” De Audi A4 is volledig beletterd met het logo van de politie. Hierdoor is hij erg opvallend in het straatbeeld, wat meteen ook een preventief effect moet geven. “De bijna 500 bestuurders die jaarlijks hun rijbewijs voor een periode verliezen, zijn op die manier ook gewaarschuwd. De camera laat immers toe hen snel uit het verkeer te pikken”, laat de kersverse korpschef weten.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background