12 mrt 2018

Politie gaat huisnummers controleren

Heb je geen (duidelijk) huisnummer? Dan riskeer je een gasboete!

De lokale politie gaat in Geraardsbergen en Lierde huisnummers controleren. Een huisnummer is verplicht, maar niet iedereen heeft er een (duidelijk) aangebracht. “Zo verliezen de hulpdiensten immers geen kostbare tijd om het juiste huis of appartement te vinden. Als iemand een medisch probleem heeft, telt iedere seconde om de bewuste woning te vinden”, zegt korpschef Jurgen De Landsheer.

 

Iedere eigenaar/gebruiker of huurder van een woning/gebouw is wettelijk verplicht een huisnummer aan te brengen, dat goed leesbaar is vanaf de straat.

Daarom zullen alle buurtpolitieteams van de lokale politie Geraardsbergen/Lierde vanaf nu preventief optreden. Zij gaan op pad om te controleren of alle huizen in de regio goed leesbare huisnummers hebben én of deze duidelijk uithangen. Merkt de politie-inspecteur dat dit niet het geval is, dan zullen de bewoners verwittigd worden en krijgen ze een flyer overhandigd met meer uitleg. Zo krijgen ze de gelegenheid om zich in orde te stellen.

Na een periode van actieve en preventieve opvolging, zal er repressief worden opgetreden. “Met deze actie willen we de veiligheid van burgers verhogen. Hardleerse bewoners die ook na de aanmaningen nalaten om een huisnummer aan te brengen, worden gesanctioneerd!”, besluit hoofdinspecteur Kenny Matthijs kordaat.

In Geraardsbergen en Lierde kan je een gratis huisnummer aanvragen bij de dienst bevolking/burgerzaken. 

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background