30 jun 2021

Politie gaat (deels) op afspraak

Vanaf 1 juli werkt de lokale politie van Geraardsbergen-Lierde (deels) op afspraak. Steeds meer Vlaamse politiezones schakelen over op het systeem. Met de nieuwe manier van werken, wil de politie wachttijden aan het onthaal vermijden. Het gaat om aangiftes en klachten die niet dringend zijn en waarvoor de politie niet ter plaatse hoeft te komen. Bij het afsprakensysteem krijg je ook op voorhand mee welke documenten je moet meebrengen en zijn meerdere verplaatsingen naar het politiekantoor niet meer nodig. Voor dringende zaken kan je nog steeds beroep doen op de politie. In het gemeentehuis van Lierde komt er ook een digitaal loket voor aangifte van kleine misdrijven.

Voor elke afspraak wordt telkens voldoende tijd voorzien, zodat de bezoeker zijn volledige verhaal in alle rust kan doen. De politiemedewerker komt bovendien goed voorbereid naar het gesprek, waardoor de kwaliteit van de informatieverstrekking verhoogd wordt. Kortom, niets dan voordelen.

Patrice De Mets

Korpschef

Een afspraak maken kan via de website of tijdens de kantooruren via 054 430 430. Bij dringende gevallen bel je onmiddelijk 112 of 101.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background