27 apr 2012

Politie controleert via blacklist

De lokale politie van Geraardsbergen en Lierde test met een nieuwe flitscamera.

Het toestel heeft een automatische nummerplaatherkenning aan boord. Daarmee kan het elk voertuig vergelijken in een achterliggende computersysteem. Wanneer de nummerplaat voorkomt op een zogenaamde “black list”, kunnen de interventieploegen onmiddellijk ingrijpen.

“In de politiezone Mechelen hebben de camera’s hun nut al bewezen, we zijn onze collega’s van Mechelen dan ook zeer dankbaar dat we één van hun toestellen in bruikleen krijgen”, aldus Guido De Padt, voorzitter van het politiecollege.
“De camera’s moeten ook in onze politiezone een bijdrage leveren aan de opsporing en handhaving. Vorig jaar werden 627 rijbewijzen ingetrokken voor langere periode. Een aantal bestuurders trekt zich daar niets van aan en blijft verder rijden zonder rijbewijs.”

“Het aantal niet-gekeurde voertuigen dat zich verplaatst over de wegen van onze politiezone neemt eveneens toe. Momenteel moeten de voertuigen gestopt worden om dan een controle te kunnen doen via de databanken. De ANPR-camera’s geven bij het detecteren van een niet-gekeurd voertuig onmiddellijk een hit, wat een enorme tijdswinst zal opleveren voor de agenten”, geeft de voorzitter De Padt aan.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background