20 jun 2007

Pocketbikes racen over jaagpad

Meer en meer mensen die een wandeling langs het jaagpad maken, tussen het Sas en Overboelare, ergeren zich aan Minibikes, beter bekend als Pocketbikes die er rondracen. Pocketbikes zijn miniatuurmotorfietsen die snelheden tot 80 km per uur en meer kunnen halen. Naast het luide lawaai dat ze produceren, kunnen ze een ze een gevaar vormen voor kinderen en ouderen op het pad.

Volgens hoofdinspecteur De Tant van de lokale politie zijn Pocketbikes verboden op de openbare weg, dus ook op het jaagpad langs de Dender. Eveneens zijn ze niet toegelaten op parkings. Ondanks de bikes over een motor beschikken is een Pocketbike niet gehomologeerd als motorvoertuig; en kreeg het geen gelijkvormigheidsattest; waardoor het ook niet verplicht is het voertuig te verzekeren.

Burgemeester, en tevens schepen van veiligheid, Freddy De Chou is op de hoogte van de problematiek; en heeft de politie de opdracht gegeven meer toezicht hierop te houden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background