25 mei 2009

PLC koffiezet naar beurs

Op donderdag 28 mei 2009 gaat de derde editie van Technologica van start. Deze beurs richt zich tot alle Oost-Vlaamse secundaire scholen met een derde graad TSO-BSO aanbod mechanica en elektriciteit. Dit is een netoverschrijdend initiatief waaraan dit jaar 25 scholen deelnemen met in totaal 54 GIP’s. Elke school krijgt de kans één of meerdere geïntegreerde proeven (GIP) ten toon te stellen. Een GIP is het eindwerk van leerlingen uit het TSO/BSO. Elke leerling werkt gedurende een bepaalde periode alleen of in groep aan dit eindwerk. Het resultaat is de som van wat de leerling heeft geleerd tijdens zijn of haar opleiding. Er komen verschillende zaken aan bod: een idee, de voorbereiding, de uitvoering en de kwaliteitscontrole.

Het Technisch Instituut Sint-Jozef uit Geraardsbergen neemt met drie GIP’s deel aan de Technologicabeurs en -wedstrijd. Naast een draaistation en didactische stappenmotorsturing met PLC wordt ook de GIP van David De Vos naar de beurs gestuurd. Hij maakte een PLC gestuurde koffiezet.

Technologica vindt plaats op donderdag 28 mei in het ICC in Gent. Meer info op www.technologica-online.be. De GIP’s zijn ook te bekijken op de opendeurdag van de school.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background