8 jun 2008

Plattelandsachterstelling in de regio

Uit de atlas “achtergestelde buurten in Vlaanderen en Brussel” blijkt dat er, in tegenstelling tot andere steden in Oost-Vlaanderen, weinig achtergestelde buurten zijn in Geraardsbergen.

Uit analyses kwamen er 2 types van plattelandsachterstelling aan het licht.
In Geraardsbergen gaat het voornamelijk om het geleidelijk doordringen van de stedelijke achterstelling op het platteland, als gevolg van de verstedelijking. Subregionaal blijkt de achterstelling het grootst in pendelgebieden zoals de Denderstreek.

De typische plattelandsachterstelling, gekenmerkt door de erosie van het traditionele plattelandsleven, die vooral de meest kwetsbare ‘autochtonen’ treft (zij die het minst mobiel en flexibel zijn), manifesteert zich in iets mindere mate in de Vlaamse Ardennen.

Een aantal indicatoren die specifiek zijn voor plattelandsachterstelling zijn het aandeel landbouwers, ouderen, slechte woningen, slechte bereikbaarheid en onvoldoende faciliteiten.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Diefstallen


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background