26 mei 2011

Plannen voor pendelparking krijgen vorm

De plannen van een pendelparking aan het station van Geraardsbergen krijgen stilaan vorm. Ten vroegste in 2013 komt er een parking voor zo’n 750 parkeerplaatsen. De parking komt op de huidige parkeerkoer van de NMBS. Gelijkvloers komt het busstation, terwijl over vier verdiepingen (waarvan één ondergronds), parkeerplaatsen komen. De ontsluiting zal gebeuren via het kruispunt van de Grote Weg met de Lessensestraat en de Hunnegemstraat via het Stationsplein. De kostprijs wordt geraamd op 12 miljoen euro.

Het is voormalig burgemeester Guido De Padt (Open Vld) die in de legislatuur 2001-2006 zijn schouders onder het project zette. “Dit project en de totale heraanleg van de stationsomgeving wordt wellicht dé uitdaging voor de volgende legislatuur” aldus senator De Padt. “De site van het station van Geraardsbergen is absoluut toe aan herinrichting en verfraaiing. Het gebrek aan parkeerplaatsen rond het station, is al lang een doorn in het oog van vele pendelaars. Bijkomende parkeervoorzieningen zouden overigens ook de parkeerproblematiek van het handelscentrum voor een stuk kunnen oplossen”, aldus De Padt.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background