1 dec 2007

Petitie voor verplaatsing standbeeld

Vandaag is er een petitie gestart voor de verplaatsing van het standbeeld van Cyriel “Tarzan” Delannoit. De initiatiefnemers willen het beeld van de legendarische boxer naar het Marktplein van Geraardsbergen verhuizen. In mei 2008 bevindt het standbeeld zich 10 jaar in het provinciaal domein De Gavers.

“Er zijn weinig steden die iemand hebben gehad zoals Cyriel, laat staan een standbeeld. Het is spijtig dat het beeld nu op een verwaarloosde plaats staat in het domein” zegt Stefan Delannoit.

Schepen van cultuur Guido De Padt, die er destijds bij de provincie op aandrong voor de plaatsing van een beeld, is voorstander om het beeld te verplaatsen. “Het stadsbestuur heeft er reeds bij het provinciebestuur op aangedrongen om het beeld te verplaatsen, maar die zijn ondanks aangetekend schrijven niet op de hoogte van de aanvraag.” zegt De Padt.

Met de petitie willen vrienden en familie van Cyriel de provincie overtuigen om het beeld te verplaatsen. De petitie kan je ondertekenen op cyriel.delannoit.be.

Vanaf 12 december zend VTM tevens de reeks “Koning Van De Wereld” uit, geschreven naar het leven van Geraardsbergenaar Cyriel Delannoit. Daarnaast verscheen dit weekend het boek “Gebroken Vuisten” in de handel, een boek geschreven door neef Stefan Delannoit. Het boek vertelt alle hoogtepunten van de boxer, maar tevens ook alle tegenslagen die hij te verwerken kreeg in zijn verdere leven na zijn sportloopbaan. Het boek telt een 320 bladzijden met een 350 tal unieke foto’s.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background