16 dec 2009

Perron wordt verhoogd

Na Zandbergen, Schendelbeke en Idegem, wordt in de loop van 2010 ook het perron aan het station van Viane-Moerbeke verhoogd. Dat blijkt uit een antwoord van Minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven Inge Vervotte aan Geraardsbergs gemeenteraadslid Andrée De Rom-Depreter (CD&V).

De perrons in verschillende stations van de deelgemeenten van Geraardsbergen zijn te laag om het in- en uitstappen vlot en gemakkelijk te laten verlopen. Zo ook aan het station in Viane-Moerbeke, waar de voorbije jaren al verschillende ongelukken gebeurd zijn, vooral met bejaarde personen.

Daarom vroeg CD&V-gemeenteraadslid Andrée De Rom-Depreter aan de bevoegde minister om in navolging van Zandbergen, Schendelbeke en Idegem ook dringend werk te maken van de verhoging van het treinperron van het station Viane-Moerbeke, dat het drukste station is van de Geraardsbergse deelgemeenten.

Een verhoogd perron bevordert de mobiliteit van vele bejaarden, personen met kinderen en personen met (tijdelijke) beperkte mobiliteit. Infrabel zal nu op aanvraag van Minister Vervotte de nodige werken voor een verhoging van de perrons in de loop van 2010 laten uitvoeren.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background