20 sep 2008

Patrick & Bellinda Zorgboer 2008

Zorgboerderijen, het is voor de meesten een onbekend gegeven. Toch kan je in Geraardsbergen terecht voor dit soort welzijnswerk. Op een zorgboerderij leer je opnieuw de sociale aspecten na een ongeval, handicap, zwakke gezondheid of sociale problemen.

Ondertussen zijn er reeds 110 actieve zorgboeren in de ganse provincie, en deden ruim 300 zorgvoorzieningen beroep op de Groene Zorg dienstverlening. Sinds het bestaan van Groene Zorg Oost-Vlaanderen hebben 125 personen als hulpboer meegeholpen op een zorgboerderij.

De inzet van de vele zorgboeren van Oost-Vlaanderen wordt jaarlijks in de schijnwerpers geplaatst door elk jaar een zorgboer uit de provincie te huldigen. Dit jaar gaat de nominatie naar Patrick Ruysschaert en Bellinda Staelens, uit de Moenebroekstraat in Schendelbeke.

Op hun zorgboerderij hebben zij reeds meerdere hulpboeren opgevangen. Vooral jongeren met een time-out komen op hun boerderij werken. De kleinschalige boerderij blijkt voor verschillende jongeren een plek te zijn waar ze opnieuw tot rust en bezinning kunnen komen wanneer het op school ge√ęscaleerd is.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background