14 dec 2006

Parlementaire vraag nachtvluchten

De nachtvluchten hebben in het verleden al voor heel wat commotie gezorgd, vooral dan in en rond Brussel. Toch blijken, volgens een aantal inwoners, de vliegtuigen ook in de streek van de Vlaamse Ardennen vooral ‘s avonds tussen 21 en 24 uur voor geluidshinder te zorgen.

Op 3 oktober stelde burgemeester en voksvertegenwoordiger Guido De Padt hieromtrent enkele parlemeintaire vragen aan Minister van Mobiliteit Landuyt. Daaruit blijkt volgend antwoord.

Het luchtruim tussen 750 m en 5800 m hoogte boven de Vlaamse Ardennen is gelegen in de TMA van de luchthaven Brussel-Nationaal (Terminal Manoeuvring Area – naderingsluchtverkeersleidingsgebied van de luchthaven).

Geen enkele standaardvertrekroute of standaardnaderingsroute beneden 5000 voet (1500 m) van de luchthaven Brussel-Nationaal loopt over de Vlaamse Ardennen. Wel kunnen vliegtuigen die de nadering naar de luchthaven hebben ingezet of zich op routes in het hogere luchtruim bevinden deze streek overvliegen, maar dan op grotere hoogte.

Door de afwezigheid van een precieze route beschikt de minister niet over de overvluchtstatistieken van de Vlaamse Ardennen.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background