3 apr 2007

Parket treedt zondag zwaar op

Het parket van Oudenaarde zal streng optreden tegen overdreven snelheid, gevaarlijk rijgedrag en het niet respecteren van de wegcode door de wielersupporters komende zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen.

De Ronde van Vlaanderen passeert zondag ondermeer in Brakel, Lierde en Geraardsbergen. De politie zal meer dan vroeger controleren op overtredingen en er worden hiervoor anonieme wagens ingezet. “Alleen als men weet dat er geverbaliseerd wordt kunnen gevaarlijke situaties voorkomen worden”, zegt procureur des konings Herman Daens. Hij doelt vooral op de wielerliefhebbers die van het ene punt naar het andere rijden om de renners zoveel mogelijk te zien.

Provincie-gouverneur André Denys doet een oproep aan iedereen om zich zondag hoffelijk te gedragen. Er wordt gevraagd de renners niet aan te raken, achter de afsluitingen te blijven en wanneer men van het ene punt naar het andere wil pendelen de wegcode te respecteren. Er werden ook afspraken gemaakt met Vlaanderen Vlagt. Er mag met vlaggen gezwaaid worden vanop de tweede rij en op hoge stokken zodat er geen vlaggen in de wielen van de renners kunnen draaien. Pas wanneer de groene vlag voorbij is mogen de toeschouwers terug op het parcours.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background