3 apr 2007

P-Route

Het stadscentrum van Geraardsbergen heeft een aantal prima gelegen randparkings. Zij bieden samen ruimte voor ongeveer 1500 auto’s en bevinden zich op enkele minuutjes wandelafstand van het winkelcentrum. Wanneer wagens in het centrum moeten zijn, zijn deze parkings ideaal om de wagen achter te laten: het is kosteloos, niet beperkt in tijd, en er is steeds plaats. Tevens zorgt de bestuurder op deze wijze voor minder verkeersdrukte in de binnenstad.

Om een optimale parkeercirculatie te verkrijgen naar deze parkings werd de P-route in het leven geroepen. De P-route of ring rond Geraardsbergen staat vanaf alle invalswegen aangeduid en verloopt bijna uitsluitend via gewestwegen:

  [*]Zonnebloemstraat,
  [*]Guilleminlaan
  [*]Verhaegenlaan
  [*]een deel van de Lessensestraat
  [*]Groteweg
  [*]Astridlaan

Bezoekers aan het stadscentrum worden via de P-route op een rustige en aangename manier geleid naar één van de randparkings: de parking AC/brandweer (Weverijstraat), de parking Boelarestraat, de parking financiën/Abdijpark, de parking Arjaan/Focus, de parking Driepikkel (Oudenberg), de parking Vesten, de parking Zwemkom, de parking sporthal De Kriebel, de parking Vooruitzichtstraat/NMBS en de parking sporthal De Veldmuis.

Deze route valt samen met de veiligste toegangsweg naar de zuidelijk gelegen Unalsite. Op die wijze wordt het zwaar vrachtvervoer volledig uit de binnenstad geweerd.
Deze P-route moet bijdragen tot een verkeersleefbaarder centrum waardoor woon- en leefkwaliteit stijgt.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background