14 jan 2011

Overzicht van waterellende in Geraardsbergen

Het peil van de Dender in Geraardsbergen blijft al een aantal uren stabiel.

De brandweer heeft een aantal woningen beveiligd en zet samen met Aquafin pompen in om de waterdruk in de collectoren te beperken. Ondanks het goeie nieuws blijft er wateroverlast in de Karmelietenstraat, Sasweg, Grotestraat en Molenstraat. Ook het openluchtzwembad in Geraardsbergen staat onder water.

Basisschool Dender heeft z’n leerlingen vrijdag naar huis gestuurd. En beide Denderbruggen zijn momenteel omhooggehaald, waardoor de boven- en benedenkant van het stadscentrum gescheiden zijn. Enkel voetgangers kunnen de bruggen oversteken.

De Benedenstraat in Zandbergen en de Kampstraat in Schendelbeke zijn eveneens afgesloten. Het provinciaal domein De Gavers sluit dit weekend preventief de deuren. De camping werd geëvacueerd. Goed nieuws is er uit Overboelare waar het water aan het zakken is. Het begin van de Majoor Van Lierdelaan blijft voorlopig wel afgesloten.

Aquafin laat intussen weten dat het overtollige collectorwater naar de Dender wordt afgeleid door de inzet van extra pompen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background