6 jan 2011

Overlast daalt in Geraardsbergse stationsomgeving

De overlast in en rond het station van Geraardsbergen daalt. Dat blijkt uit een onderzoek van de federale politie van Oudenaarde.

De daling is het resultaat van gezamenlijke acties tussen de NMBS, de Lijn, de stad, de politie en het parket. Sinds 2008 wordt een actieplan gevolgd waarbij verschillende acties uitgevoerd worden. Zo werden er camera’s geplaatst, zijn er geregeld patrouilles, werd een fietslabelactie opgezet en werd een educatieve zoektocht voor 400 leerlingen uit het zesde leerjaar georganiseerd.

Tussen 2005 en 2008 waren er gemiddeld 19,51 incidenten per maand. Tussen 2008 en 2010 waren dat er nog gemiddeld 18 per maand of een daling van 7,7%. Een positief resultaat, mede doordat sinds 2008 de meldingsplicht van incidenten steeg.

Het initiatief om een actieplan op te stellen voor de stationsomgeving in Geraardsbergen kwam van de lokale politie. Intussen startte de NMBS het project ook op in 54 andere steden en gemeenten in Geraardsbergen waaronder Lierde en Zottegem.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background