21 mei 2010

Overboelare wil ook een dorpsfeest

Nu bekend raakte dat er deze zomer volksfeesten komen in 4 deelgemeenten in Geraardsbergen, vraagt het actiecomité Dorpskern Overboelare zich af of er ook in hun gemeente een feest kan komen deze zomer.

Volgens het comité heeft Overboelare immers nood aan verpozing in moeilijke tijden van openbare werken.

Schepen van cultuur Guido De Padt maakte onlangs bekend dat in de zomermaanden de deelgemeenten zullen kunnen rekenen op een reeks concerten om het culturele leven in de gemeenten nieuw leven in te blazen. Daarbij werd specifiek ook meteen gewag gemaakt van festiviteiten in Zarlardinge, Moerbeke, Waarbeke en Ophasselt en toekomstige evenementen voor de andere deelgemeenten in de komende jaren. “Het is zo dat de openbare werken in Overboelare zo stilaan hun mentale tol eisen bij de mensen en een deel van de dorpskern moet nog aan de beurt komen. Een festiviteit zou dan ook voor de nodige verpozing en mentale opkikker kunnen zorgen bij de mensen met het oog op de werken aan de slagader die de Groteweg vormt”, zegt Glenn Bogaert van het actiecomité.

 

Schepen van cultuur Guido De Padt (Open Vld) reageert: “Wij hebben Overboelare niet in overweging genomen, gelet op de werken die er aan de gang zijn. Maar als er een draagvlak is om een organisatie in veilige omstandigheden te laten doorgaan, kunnen we steeds de hoofden eens bij elkaar steken. Mijn deur staat open.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background