25 feb 2010

Ouders moeten hun kinderen op tijd naar school brengen

Het gebeurt nog te vaak dat ouders hun kleuter(s) niet of te laat naar school brengen. Om dat in de toekomst te vermijden bundelen alle kleuterscholen uit Geraardsbergen de krachten voor een actieweek. Die vindt plaats van 8 tot 12 maart in alle kleuterscholen.

Met de steun van het Lokaal Overlegplatform Basisonderwijs Geraardsbergen zal gedurende één week het nut en de aantrekkelijkheid van de kleuterschool in de verf zet. Ouders en kinderen zullen gestimuleerd worden om elke dag en vooral op tijd op school aanwezig te zijn. “Regelmatig bezoek aan het kleuteronderwijs is immers essentieel voor een gunstige schoolloopbaan later, zeker voor kinderen uit minder kansrijke middens”, zegt deskundige Luc Top.

Voor deze speciale week werden verschillende materialen ontworpen door 5 leerkrachten. Onder meer een lied op CD, een verkleedpak, een poppenkastspel en een wedstrijd. Elke dag zal voor kinderen en ouders de boodschap ‘rep je snel…vòòr de bel’ op een nieuwe manier ingevuld worden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background