15 jun 2011

Oudenberg wordt na de zomer vernieuwd

De herinrichting van de Oudenberg in Geraardsbergen zal na het verlof van start kunnen gaan.

Nadat enkele jaren geleden reeds de eigenlijke Muur werd heraangelegd, gaat men binnenkort de tweede fase van de herinrichting aanvatten. Eind juni kan de aannemer aangesteld worden en gaat de stad Geraardsbergen concrete afspraken maken over de start van de werken. Het is de bedoeling dat de werken snel kunnen opgestart worden. Vermoedelijk zal de opstart gebeuren onmiddellijk na de zomervakantie. In elk geval zullen die afgerond moeten zijn tegen april 2012, voor de doortocht van de Ronde van Vlaanderen.

De herinrichting van de Oudenbergsite is overigens één van de troeven in het aankomstdossier “Ronde van Vlaanderen” van de steden Geraardsbergen en Ninove.
De heraanleg zal met respect gebeuren voor het authentieke karakter van de Oudenberg. Ze moeten de Oudenberg autoluw maken, waardoor ook de parkeerplaatsen aan de vijver en het asfalt op de top zullen verdwijnen. Er zou een nieuwe parking worden aangelegd aan de voet van de Oudenberg, maar hieromtrent is het onteigeningsdossier van een noodzakelijk weiland nog lopende. De werken kosten in totaal 1,2 miljoen euro. De Vlaamse overheid neemt daarvan 817.124 euro voor haar rekening.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background