28 jan 2010

Oudenberg en Manneken Pis worden vernieuwd

De stad Geraardsbergen gaat de Oudenbergsite herinrichten.

Bedoeling is een groenere Oudenberg te creëren. Daarvoor zal het wegdek, dat nu nog uit asfalt bestaat, verwijderd en vervangen worden door stenen. Ook de parkeerplaatsen, vlakbij de Oudenbergvijver, verdwijnen. Parkeren zal dan nog enkel kunnen op de flank van de Oudenberg. De bestaande parkeerplaats wordt daarvoor vernieuwd.

De stad Geraardsbergen hoopt op subsidies voor de realisatie van het plan. Bedoeling is in 2012 te starten met de vernieuwing van de top van de Oudenberg. In 2003 werd de Muur al heraangelegd.

Ondertussen zijn de werken aan de trappen van het stadhuis en de Marbolfontijn volop bezig. Bedoeling is heel binnenkort ook het pui van het Manneken Pis op te frissen. Daarom gaat een aannemer de gevel zandstralen. Daarnaast zal ook het Manneken Pis extra verlichting krijgen. Dankzij bijkomende verlichting zal de Geraardsbergse plasser ook ‘s nachts te bezichtigen zijn.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background