30 mrt 2018

Oud stort wordt nieuw bos

1.500 nieuwe bomen!

In Ninove zijn 1.500 nieuwe bomen gepland. Dat gebeurde door medewerkers van Eandis. Het nieuwe bos is 1 hectare groot en bevindt zich naast de Tabakslaan in Ninove. Dat is de verbindingsweg tussen Idegem en Appelterre. De 1.500 inheemse boomsoorten passen in een plan waarbij Eandis op vijf jaar tijd zo’n 25 hectare bos zal aanplanten. Het bos komt op de plaats van een oud huishoudelijk afvalstort. Dat geeft de natuur de kans om deze plek opnieuw volledig over te nemen. 

De site werd door het intergemeentelijk samenwerkingsverband voor Milieu ILvA volledig afgedekt met kleimatten, folie en een beschermende laag grond. Infiltratiewater wordt afgevoerd naar een waterzuiveringsstation en het stortgas wordt opgevangen en gebruikt voor de productie van groene energie. Een extra meter grond vormt de toplaag. Daarmee is het terrein geschikt om beplant te worden.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background