15 apr 2011

Oppositie stapt op tijdens gemeenteraad

De gemeenteraad in Geraardsbergen is dinsdag op een sisser geëindigd. Oppositiepartijen CD&V en Vlaams Belang stapten op.

Enerzijds bleek dat bij Sp.a en Open VLD geen meerderheid aanwezig was om onder meer een beslissing te nemen over de verkoop van de oude pastorij van Overboelare aan het OCMW van Geraardsbergen. De gemeenteraad werd dan ook uitgesteld.

De stad Geraardsbergen wil de pastorij verkopen om er een opvanginitiatief voor asielzoekers te vestigen. Zowel CD&V als Vlaams Belang zijn er geen voorstander van. “Mensen van het OCMW moeten zorgen voor begeleiding en controle en daarom is een gebouw dichter bij het OCMW beter. Wij baseren ons op heel slechte ervaringen met de pastorij van Viane. Daar werden in 95 asielzoekers zomaar aan hun lot over gelaten. Het gevolg is dat het gebouw zwaar beschadigd werd en nu geen kopers meer vindt”, zegt raadslid Johan Vanden Herrewegen (CD&V) vrijdag in de Beiaard.

Stéphan Bourlau (Vlaams Belang) vult hem daarbij aan: “De uitbouw van een lokaal opvang initiatief krijgt steun van de hogere overheid en betekent dat de stad dan minder asielzoekers krijgt toegewezen. Het dossier was ook heel slecht voorbereid. Nergens was er sprake van de raming van de verkoopprijs en de kosten voor de noodzakelijke aanpassingswerken.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background