16 jan 2019

Oppositie houdt protestduik en petitie tegen sluiting ‘Den Bleek’

De oppositie laat het er niet bij.

 

De oppositiepartijen in Geraardsbergen reageren met afschuw tegen de sluiting van het openluchtzwembad Den Bleek. Het stadsbestuur ziet een renovatie van 2 miljoen euro financieel onverantwoord. Zwemmers moeten zich voortaan wenden tot het zwembad in De Gavers.

 

Sp.a noemt de sluiting een verlies voor zowel de sportaccommodatie, alsook als maatschappelijke functie. “De schepen doet alsof de dienstverlening van een stadsbestuur winstgevend moet zijn. Als we deze redenering doortrekken, wil dit ook zeggen dat we diensten zoals de bibliotheek, het culturele aanbod en de wielerwedstrijden in onze stad moeten stopzetten”, zegt Sp.a-er Emma Van der Maelen

De socialisten organiseren een protestduik tegen de sluiting, nu zaterdag om 14u30 op de parking van het zwembad. Wie het origineelste verkleed is, wordt uitgeroepen tot miss en mister Open dok 2019.

 

PVDA ziet het stadsbestuur een moordend parcours afleggen en vraagt zich af waar de inwoners hierover inspraak kregen. “Eerst zetten Open Vld en CD&V alle tijdelijke contracten bij de stadsdiensten stop, daarna kondigden ze de sluiting van de materniteit aan en nu, op het eerste schepencollege van de nieuwe legislatuur, gaat het zwembad dicht”, aldus Nick Dobbelaere.

PVDA lanceert een petitie om de strijd voor het behoud van het openluchtzwembad te voeren. Bijna 1.000 mensen tekende twee dagen na de bekendmaking de petitie al op https://www.change.org/p/stadsbestuur-geraardsbergen-behoud-openluchtzwembad-den-bleek-in-geraardsbergen

Groen Geraardsbergen vraagt zich af of Geraardsbergen financieel in slechte papieren zit. Zo moeten volgens de partij alle stadsdiensten 20% besparen. N-VA betreurt de sluiting, maar wil meer informatie vooraleer ze officieel reageren.

 

Burgemeester reageert bij MIG

Burgemeester Guido De Padt, die vanaf dit jaar verantwoordelijk is voor het financieel beleid, begrijpt de teleurstelling van heel wat inwoners. “We staan de komende jaren voor heel wat financiële uitdagingen. Denk daarbij aan gemiddeld 1,1 miljoen euro per jaar voor het ASZ, de pensioenen onder de vorm van responsabiliseringsbijdragen die ons jaarlijks 1 miljoen extra kosten en de taxshift met als gevolg dat we jaarlijks 230.000 euro minder ontvangen als stad. Bovendien blijven de bijdragen die Vlaanderen geeft aan onder meer Geraardsbergen niet correct verdeeld. Allemaal financiële uitdagingen die we als stad moeten gaan invullen”, aldus De Padt.

De burgervader ontkent dat er met een kaasschaaf wordt bespaard en ontkent dat alle tijdelijke contracten zouden stopgezet zijn. Ook de besparing van 20% op de departementen wil hij niet bevestigen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background